Reteta de briose cu inghetata de ciocolata este dedicata inceputului de sezon estival. Cred ca a sosit momentul pentru a combina briosele pufoase cu o inghetata racoritoare si bine parfumata!
Daca decideti sa incercati aceasta combinatie, este bine sa stiti ca inghetata trebuie preparata cu o zi inainte de pregatirea si servirea brioselor, intrucat aceasta trebuie sa stea la congelator cel putin 4-5 ore. Cel mai indicat insa, este sa fie preparata seara si servita a doua zi – asta, bineinteles, daca rezistati cu tentatia in casa!
Sunteti gata pentru reteta?
Briose cu Inghetata de Ciocolata
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose de vara, cu multa cacao, nuca si inghetata racoritoare de ciocolata.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
Ingrediente umplutura:
- 1 lingurita esenta de rom
- 100 g miez de nuca
- 30 g cacao
- 2 linguri zahar
- 3 linguri de lapte
Ingrediente inghetata:
- 300 g smantana 25% grasime
- 150 g zahar pudra
- 150 g ciocolata topita
Instructiuni
Preparare inghetata:
- Intr-un bol inalt se mixeaza smantana cu zaharul pudra, pana capata consistenta unei creme cu aspect lucios.
- In acest amestec se toarna ciocolata topita in prealabil, prin metoda bain-marie.
- Crema obtinuta se pastreaza la congelator peste noapte.
Preparare briose:
- Se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste si se obtine o spuma densa.
- Se adauga apoi laptele si uleiul, amestecand in continuu.
- Se incorporeaza faina, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
- Pentru pregatirea umpluturii se amesteca intr-un vas mic zaharul, cacaua, nucile taiate marunt si esenta de rom.
- Pentru coacerea brioselor se poate folosi o tava de briose din teflon, sau forme individuale din silicon (in ambele cazuri se vor folosi foite de copt).
- In fiecare foita de copt se toarna aluatul si cate o lingurita de umplutura.
- Briosele se coc timp de aproximativ 20 de minute, la temperatura medie.
- Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se servesc cu o cupa de inghetata de ciocolata.
Daca vreti si mai multa ciocolata, faceti-va timp si pentru reteta de briose cu ciocolata si espresso!
Spor la gatit si pofta buna!
Wow! Ei, bine, e ceva deosebit si briosa asta! Fiica-mea e incantata de inghetata.