Briose de Post cu Cafea si Dulceata

Briose de post cu cafea si dulceata

Briosele pe care vreau sa vi le propun astazi – briose de post cu cafea si dulceata de gutui – nu au nevoie de coacere si cred ca sunt potrivite pentru orice zi, nu numai pentru perioada de post. Mai mult, se pregatesc rapid si sunt foarte gustoase. Exista insa si un dezavantaj: pe cat de repede se pregatesc, pe atat de repede dispar din farfurie :D .

Personal, sunt o mare iubitoare de cafea si o folosesc in retetele mele ori de cate ori am ocazia. O asemenea ocazie am avut si astazi, cand am folosit cafeaua alaturi de stafide si dulceata de gutui pentru a transforma un desert simplu de post intr-unul special, cu un parfum greu de confundat.

Briose de post cu cafea si dulceata, fara coacere

 

Briose de post fara coacere, cu cafea si dulceata de gutui

Reteta mea este pentru 6 briose, destul de consistente pentru a fi servite la un mic-dejun in familie, alaturi doar de o cafea fierbinte. Va invit sa o notati in continuare:

5.0 from 1 reviews
Briose de Post cu Cafea si Dulceata
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose de post fara coacere, cu cafea si dulceata de gutui.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 6
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 300 g biscuiti de post
  • 150 ml cafea preparata
  • 20 g margarina pentru prajituri
  • 30 g stafide
  • ½ lingurita esenta de rom
Ingrediente crema:
  • 200 g margarina pentru prajituri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri dulceata de gutui + 3 linguri pentru ornat
Instructiuni
Pregatire aluat:
  1. Se pregateste cafeaua (150 de ml cafea proaspata).
  2. Biscuitii se zdrobesc sub forma de pesmet si se pun intr-un bol. Se pastreaza aproximativ 50 g pesmet pentru ornare.
  3. Pesmetul ramas (250 g) se amesteca cu margarina, apoi se torna cafeaua calduta peste acest amestec.
  4. Se adauga si esenta de rom si stafidele (inmuiate in prealabil in apa).
  5. Se amesteca pana se formeaza un aluat tare.
  6. Se pregatesc 6 forme de briose din silicon. Aluatul se aseaza direct in forme si se baga la frigider pentru aproximativ 2 ore.
Pregatire crema:
  1. Pentru a pregati crema este nevoie de margarina moale. Aceasta se pune intr-un vas inalt, apoi se adauga zaharul pudra si se amesteca cu mixerul pana cand zaharul se topeste.
  2. Peste crema astfel formata se pun 2 lingurite de dulceata si se amesteca din nou.
Montare briose:
  1. Briosele se scot din forme si se rostogolesc prin pesmet. Peste ele se toarna crema folosind un pos, apoi se adauga cate o lingurita de dulceata de gutui.

 



Nu este obligatoriu sa incercati reteta aceasta doar la micul dejun. Asa ca, daca astazi, de Ziua Nationala a Romaniei, sunteti acasa alaturi de cei dragi si doriti sa le pregatiti ceva numai bun de servit dupa-amiaza in fata televizorului, dati acum fuga in bucatarie si pregatiti-le o surpriza – nu dureaza decat cateva zeci de minute ;) . Spor la gatit si pofta buna! La Multi Ani!!

P.S.: Reteta de briose de post cu Turkish Delight de data trecuta ati incercat-o?

Comments

  1. Ioana Pantilimon says

    Buna Marilena,

    Iti urmaresc blogul doar de putin timp si astazi am incercat reteta aceasta de post. Briosele au iesit grozave, copiii mei au fost foarte incantati :) Voi mai incerca si alte retete. Multumesc si succes cu blogul tau!

Trackbacks

Leave a Reply to Briose de Post cu Halva si Lapte de Migdale – Briose de Acasa Cancel reply

Acorda o Nota: