Briose de Post cu Rosii Uscate si Busuioc

Briose de post cu rosii uscate si busuioc

Mai este putin pana la aparitia legumelor cultivate in gradina, proaspete, gustoase si pline de vitamine. Abia astept acest moment, insa pana atunci eu va propun o reteta de briose de post cu rosii uscate, busuioc si masline (rosiile uscate, specifice bucatariei italiene, se pot gasi si in supermarket-urile noastre, conservate in ulei).

Aroma intensa si usor amaruie a maslinelor si a uleiului de masline se combina perfect cu gustul dulce al rosiilor uscate, iar busuiocul aduce un plus de savoare, rezultand astfel o reteta cu influente mediteraneene. Desi este o reteta de post (fara oua, lapte sau unt), rezultatul final este o gustare aromata si satioasa care sper sa va placa mult, la fel ca si mie :)

Briose de post cu rosii, busuioc si masline

Briose de post cu rosii uscate, busuioc si ulei de masline

Pentru a prepara cat mai rapid aceste briose, pregatiti toate ustensilele necesare (un bol, un tel, o cana, tocatorul si cutitul), apoi ingredientele enumerate mai jos. Maslinele se curata de samburi si se taie in bucati, apoi rosiile uscate se taie in felii subtiri si se aseaza alaturi de celelate ingrediente.

Acum ca totul este pregatit, porniti cuptorul si urmati pasii din reteta:

Briose de Post cu Rosii Uscate si Busuioc
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta rapida de briose aperitiv, de post, cu rosii uscate, busuioc, masline si ulei de masline.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana apa minerala
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 praf de sare
  • 100 g masline
  • 100 g rosii uscate
Instructiuni
  1. Faina si praful de copt se cern si se pun intr-un bol, apoi se presara un praf de sare.
  2. Peste faina se toarna apa minerala si cate o lingura de ulei, amestecand cu telul, in continuu.
  3. Se adauga ketchup-ul dulce si cel picant, apoi o lingura de busuioc uscat, dupa care se amesteca totul.
  4. In compozitia formata se pun maslinele si rosiile uscate, taiate in bucati.
  5. Aluatul se pune in forme de briose, de preferat forme din silicon, intrucat cantitatea de ulei folosita este mica.
  6. Formele se baga in cuptorul incins, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatura medie de coacere.
  7. Briosele cu rosii uscate si busuioc se pot servi calde, abia scoase din cuptor, sau dupa ce s-au racit.

 



Pentru un desert de post, va recomand reteta mea de briose de post cu banane.

Spor la gatit si pofta buna! :)

Trackbacks

Leave a Reply to Briose de Post cu Jeleu de Capsuni – Briose de Acasa Cancel reply

Acorda o Nota: