Briose Rasturnate cu Piersici si Frisca

Briose rasturnate cu piersici si frisca

Stiu ca de foarte multe ori sunt tentata sa scriu “briosele au fost delicioase” sau “aceasta reteta este una dintre preferatele mele” etc., insa de data aceasta chiar nu stiu cum altfel as putea-o spune. Da, cu siguranta, reteta de astazi a urcat in topul preferintelor mele. Briosele rasturnate cu piersici si frisca sunt atat de moi si usoare, incat le poti compara cu niste norisori pufosi de vara, iar feliile de piersici coapte, dulci-acrisoare te fac sa vrei mai multe si mai multe… Poate suna exagerat, dar asta mi-a venit in minte atunci cand le-am gustat :)

Briosa rasturnata cu piersici

Fotografiile nu sunt cele mai reusite, dar nu va lasati inselati: imaginea este depasita de gust, va garantez! Iar daca v-am facut cel putin curiosi, pregatiti repede ingredientele si incercati reteta de mai jos:

Briose Rasturnate cu Piersici si Frisca
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose rasturnate cu piersici si frisca, suuuuper pufoase!
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 6
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 piersici
Ingrediente frisca:
  • 300 g smantana
  • 3 linguri zahar pudra
Instructiuni
Pregatirea piersicilor:
  1. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie in felii. Acestea se aseaza pe o farfurie pana cand aluatul este gata.
Preparare aluat:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul timp de cateva minute pana cand se obtine o bezea tare si zaharul se topeste.
  3. Peste galbenusuri se toarna incet uleiul si se amesteca, apoi amestecul se toarna peste bezea.
  4. Tot amestecul se omogenizeaza bine, apoi se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si o lingurita de scortisoara.
  5. Faina si praful de copt se cern peste amestecul obtinut si se omogenizeaza incet cu o spatula.
  6. Pentru coacere se folosesc forme din silicon care se ung cu unt moale sau cu ulei.
  7. In fiecare forma se aseaza cate o felie de piersica si se toarna aluatul.
  8. Formele se baga in cuptorul incins pentru 15 minute, la o temperatura medie.
  9. Dupa coacere, briosele se scot si se rastoarna (in asa fel incat feliile de piersica sa fie deasupra), apoi se lasa la racit pentru 30 de minute.
Preparare frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute.
Briosele se servesc impreuna cu o lingura de frisca... sau mai multe, dupa gust :P

 



Ultima reteta de briose speciale o gasiti aici: briose fluturasi cu vanilie.

Spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: