Briose cu Ricotta si Grapefruit

Briose cu ricotta si grapefruit

Reteta de briose cu ricotta si grapefruit pe care v-o propun astazi este una foarte usor de pregatit. Eu am ales sa o pregatesc duminica dupa-amiaza, atunci cand pofta de ceva dulce si bun-de-tot a invins impulsul de a lenevi in fata televizorului. Timpul de pregatire al retetei este foarte scurt, complexitatea ei este de asemenea destul de redusa, iar gustul revigorant al cremei de ricotta si al bucatilor de grapefruit face aceste briose cu totul speciale.

Imediat ce am scos din cuptor prima tava de briose, casa a fost invaluita de un parfum imbietor de biscuiti calzi, cu unt. Iar in 35 de minute briosele au fost gata coapte si decorate, tocmai bune de servit in fata televizorului, la un film.  Pentru mine a fost cel mai placut mod de a incheia weekend-ul si de a-mi incarca bateriile pentru o noua saptamana.

Briose din blat crocant de biscuiti

 

Briose crocante cu crema de ricotta si felii de grapefruit

Iata ce trebuie sa urmariti pentru a pregati briosele acestea in forma de cosulete din aluat crocant de biscuiti:

Briose cu Ricotta si Grapefruit
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Cosulete din blat crocant de biscuiti, in forma de briose, cu crema de branza ricotta si felii de grapefruit.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 8
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 150 g pesmet de biscuiti
  • 150 g faina alba
  • 200 g unt
Ingrediente crema:
  • 200 g branza ricotta
  • 150 g smantana
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 grapefruit
Instructiuni
Pregatire aluat:
  1. Se sfarama 150 de grame de biscuiti, pana se obtine un pesmet fin. Acesta se pune intr-un bol mare impreuna cu faina.
  2. Untul se topeste intr-un vas pe foc, apoi se toarna peste amestecul de biscuiti si faina.
  3. Se amesteca pana cand se formeaza un aluat tare, care apoi se foloseste pentru a "captusi" peretii formelor din silicon (se folosesc forme de briose din silicon pentru a putea extrage cu usurinta cosuletele formate dupa coacere, fara ca acestea sa se lipeasca de forme).
  4. Formele de briose cu aluat se introduc in cuptorul incins, timp de 15 minute, la foc mediu, apoi se scot si se lasa la racit.
Pregatire crema:
  1. Branza ricotta, impreuna cu smantana si zaharul pudra, se pun intr-un bol si se mixeaza pana se obtine o crema usoara. Pentru o aroma mai bogata, se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.
Montare briose:
  1. In cosuletele (care in prealabil au fost lasate sa se raceasca) se pune crema de ricotta, iar deasupra se adauga felii de grapefruit.

 



Imi place mult sa experimentez retete mai putin obisnuite de briose, asa ca veti mai vedea astfel de “experimente” pe aici :P . Pentru mai multe retete din aceasta categorie va invit sa aruncati un ochi aici: Briose Speciale.

Spor la gatit si pofta buna!

Comments

Speak Your Mind

Acorda o Nota: