Chec Dietetic cu Banana

Chec dietetic cu banana

A doua propunere din seria retetelor dedicate persoanelor care sunt la dieta, este checul dietetic cu banana. Am folosit banana pentru ca este unul dintre fructele mele preferate si unul pe care il includ in meniul meu chiar si atunci cand sunt la dieta. Motivele sunt simple: este dulce si parfumat, ma ajuta sa reduc considerabil cantitatea de zahar sau chiar sa il inlocuiesc, este o sursa importanta de potasiu si vitamine si il gasesc foarte usor in orice magazin sau piata.

Am adaugat in reteta mea si nuca de cocos data prin razatoare, putin ulei de cocos si zahar de cocos. Toate acestea m-au ajutat sa obtin un desert cu un parfum echilibrat, putin umed la interior si consistent, dar in acelasi timp incredibil de pufos.

Chec dietetic cu banana si tarate de ovaz

O felie de chec servita impreuna cu o ceasca de cafea sau ceai este tot ce imi doresc de la un mic dejun – unde mai pui ca este si dietetic! :D

Chec dietetic cu banana si zahar de cocos

*Preparatul meu a fost fotografiat de Adrian Banu.

Checul se prepara foarte rapid si se coace in doar 30 de minute. Ca o paranteza, trebuie sa stiti ca aluatul folosit aici este tot un aluat de briose, pe care am ales de data aceasta sa il coc intr-o forma de chec. Iata cum am procedat:

Chec Dietetic cu Banana
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta rapida de chec dietetic foarte pufos, cu banana, tarate de ovaz, faina neagra si zahar de cocos.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 1
Ingrediente
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri zahar de cocos
  • 2 linguri nuca de cocos razuita
  • 2 linguri tarate de ovaz
  • 4 linguri faina neagra de grau
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 banana
Instructiuni
  1. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul de cocos timp de aproximativ 5 minute.
  2. Se adauga uleiul de cocos si esenta de vanilie si se amesteca.
  3. Se incorporeaza apoi pe rand nuca de cocos, taratele de ovaz si faina neagra de grau impreuna cu praful de copt.
  4. Aluatul format se toarna intr-o forma de chec in care mai inainte s-a asezat o foaie de copt (totusi, daca forma de chec este din teflon, antiaderenta, nu mai este necesara foaia de copt).
  5. Aluatul se baga in cuptorul preincins. Dupa 15 minute, tava se scoate din cuptor iar deasupra checului se monteaza o banana taiata pe lungime.
  6. Checul se reintroduce in cuptor si se mai lasa la copt inca 15 minute, dupa care se scoate si se lasa la racit ininte de a fi servit.

______

Va doriti propriul vostru caiet de retete, in care sa va puteti nota retetele preferate? Va recomand modelul meu de caiet pentru retete, pe care il puteti personaliza cu numele vostru! Sau il puteti face cadou unei persoane dragi cu ocazia sarbatorilor, a zilei de nastere sau a oricarei alte ocazii speciale pentru voi.

Blank Cookbook include o pagina dedicata unde, asa cum va spuneam, va puteti scrie numele, un grafic al unitatilor de masura folosite in bucatarie (precum si conversiile aferente), un index al retetelor voastre (care cuprinde numele fiecarei retete, pagina acesteia si rating-ul de 1-5 stele alocat de voi) si nu mai putin de 115 pagini in care puteti scrie propriile voastre creatii culinare, retetele familiei, ori retete inspirate din diverse alte surse.

Fiecare dintre cele 115 pagini pentru retete este numerotata si include urmatoarele sectiuni: numele retetei, timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru mentiuni speciale.

Blank Cookbook este o carte de bucate in adevaratul sens al cuvantului, are coperti lucioase (atat in varianta cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si un design elegant.

Puteti comanda chiar acum caietul pentru retete Blank Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Blank Cookbook - caiet de retete

______

Daca ati ratat reteta de data trecuta, o gasiti aici: briose Dukan cu ciocolata amaruie.

Pofta buna si spor la dieta!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: