Cupcakes cu Bomboane Ferrero Rocher

Cupcakes cu Bomboane Ferrero Rocher

Iata-ne ajunsi in prag de An Nou! Este momentul cand tragem linie si evaluam realizarile din anul pe care ne pregatim sa il incheiem.

Pentru mine a fost unul plin de impliniri sufletesti si, totodata, unul “presarat” cu o multime de retete de briose si cupcakes care mi-au adus aprecierile voastre. Va multumesc voua, cititorilor mei, pentru aceste aprecieri, pentru vizitele si comentariile de pe site si va propun sa sarbatorim Anul Nou cu o reteta deosebita, pe care am pregatit-o in cinstea voastra: cupcakes cu ciocolata, dulceata de caise, alune si bomboane Ferrero Rocher.

Cupcakes cu ciocolata, dulceata de caise, alune si bomboane Ferrero Rocher

Cupcakes cu ciocolata, dulceata, alune si Ferrero Rocher

Reteta are un grad mediu de complexitate dar, pentru mine, are finetea pe care o astept de la un desert special. Iata, asadar, propunerea mea pentru noaptea dintre ani:

5.0 from 1 reviews
Cupcakes cu Bomboane Ferrero Rocher
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de cupcakes cu ciocolata, dulceata de caise, alune si bomboane Ferrero Rocher.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 100 g dulceata de caise
Ingrediente frosting:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 50 g alune macinate pentru ornat
  • 12 bucati bomboane Ferrero Rocher pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul moale, la temperatura camerei, se taie in cubulete si se mixeaza impreuna cu zaharul timp de aproximativ 3 minute.
  2. Se incorporeaza ouale si se continua mixarea.
  3. Se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si laptele.
  4. Toate ingredientele se amesteca.
  5. Se cerne faina, cacaua si praful de copt si se adauga in aluat.
  6. Se pregateste o tava de briose/cupcakes sau forme din silicon, in care se aseaza foitele de copt. In fiecare foita se pune o lingura de aluat, o lingurita de dulceata de caise, apoi inca o lingura de aluat. Tava se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.
  7. Dupa coacere, cupcakes-urile se scot pe un platou si se lasa la racit, timp in care se pregateste frosting-ul.
Preparare frosting:
  1. Ciocolata se topeste prin metoda bain-marie.
  2. Branza mascarpone impreuna cu zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o crema tare. Peste aceasta crema se toarna ciocolata topita, se adauga 2 linguri de cacao si 1 plic zahar vanilat bourbon, apoi se amesteca bine.
  3. Separat, alunele prajite se macina marunt.
Montare cupcakes:
  1. Cupcakes-urile se orneaza cu frosting (folosind un pos) si cu bucatele mici de alune.
  2. In varful fiecarui cupcake se aseaza cate o bomboana Ferrero Rocher.

 



Stiu ca va place mult ciocolata (si mie! :D ) asa ca de curand am mai pregatit o reteta cu muuulta ciocolata. Daca nu ati incercat-o inca, o gasiti aici: briosa uriasa cu ciocolata si rom.

La final va urez un An Nou cu tot ce e mai bun, cu multa sanatate, bucurii si impliniri pentru voi si pentru cei dragi voua si va mai urez, ca de obicei, spor la gatit si pofta buna! :)

Va astept si in 2015 cu o multime de surprize delicioase! Pe curand!

Comments

  1. Manea Gabi says

    Cupcakes cu ciocolata arata apetisant! Felicitari pentru toate retetele postate anul trecut. Voi incerca si eu aceasta reteta la prima petrecere pe care o voi da anul acesta, cu ocazia zilei mele de nastere. Sigur imi voi impresiona invitatii. Am pregatit deja reteta de briosa uriasa cu ciocolata si a iesit super. Mult succes in noul an!

    • says

      Multumesc Gabi si la multi ani de pe acum pentru ziua ta de nastere! Ma bucur de fiecare data cand aflu ca cineva incearca retetele mele si cu atat mai mult atunci cand aflu ca rezultatele sunt pe masura asteptarilor – asta imi da incredere sa continui cu ceea ce fac, asa ca iti multumesc din nou ;)
      Spor la gatit si petrecere frumoasa de ziua ta! :)

Trackbacks

Leave a Reply to Briose de Ciocolata cu Coacaze Rosii – Briose de Acasa Cancel reply

Acorda o Nota: