Briose Rasturnate cu Piersici si Frisca
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 6
 
Reteta de briose rasturnate cu piersici si frisca, suuuuper pufoase!
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 piersici
Ingrediente frisca:
  • 300 g smantana
  • 3 linguri zahar pudra
Instructiuni
Pregatirea piersicilor:
  1. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie in felii. Acestea se aseaza pe o farfurie pana cand aluatul este gata.
Preparare aluat:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul timp de cateva minute pana cand se obtine o bezea tare si zaharul se topeste.
  3. Peste galbenusuri se toarna incet uleiul si se amesteca, apoi amestecul se toarna peste bezea.
  4. Tot amestecul se omogenizeaza bine, apoi se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si o lingurita de scortisoara.
  5. Faina si praful de copt se cern peste amestecul obtinut si se omogenizeaza incet cu o spatula.
  6. Pentru coacere se folosesc forme din silicon care se ung cu unt moale sau cu ulei.
  7. In fiecare forma se aseaza cate o felie de piersica si se toarna aluatul.
  8. Formele se baga in cuptorul incins pentru 15 minute, la o temperatura medie.
  9. Dupa coacere, briosele se scot si se rastoarna (in asa fel incat feliile de piersica sa fie deasupra), apoi se lasa la racit pentru 30 de minute.
Preparare frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute.
Briosele se servesc impreuna cu o lingura de frisca... sau mai multe, dupa gust :P
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/briose-rasturnate-piersici-frisca/