Reteta rapida de briose pentru colindatori: cu nuci, scortisoara si vanilie.
Ingrediente
2 oua
150 g zahar brun pentru compozitie + 1 lingura zahar brun pentru a fi presarat peste briose inainte de coacere
150 ml ulei
150 g smantana cu 25% grasime
1 lingurita esenta de vanilie
3 lingurite scortisoara
200 g faina
1 plic praf de copt
100 g miez de nuca
Instructiuni
Pentru inceput se pregatesc nucile: acestea se sparg, se curata, iar miezul se taie in bucati mici.
Ouale impreuna cu zaharul brun se pun intr-un bol si se amesteca cu telul aproximativ 3 minute, pana cand zaharul se topeste.
Se adauga incet uleiul, vanilia si 2 lingurite de scortisoara, apoi se amesteca.
Se incorporeaza in aluat smantana, apoi se cerne faina si praful de copt.
Toate ingredientele se amesteca bine, iar la sfarsit se adauga miezul de nuca.
In tava de briose (sau in formele individuale din silicon, depinde ce folositi) se aseaza foite de copt. In fiecare foita se toarna aluat.
Peste briose se presara o lingura de zahar brun care se va carameliza in cuptor.
Tava de briose se introduce in cuptorul preincins pentru aproximativ 20 de minute.
Briosele bine rumenite se scot si se lasa la racit. Dupa aproximativ 30 de minute se pudreaza cu scortisoara si pot fi asezate pe un platou sau intr-un cosulet, in asteptarea colindatorilor.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/briose-mos-ajun-nuci-scortisoara/