Cupcakes cu Sos de Caramel si Nuci
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta rapida de cupcakes cu vanilie, crema de branza, sos de caramel si nuci crocante.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente frosting:
  • 150 g unt
  • 100 g crema de branza
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 12 bucati miez de nuca
  • 50 ml sos de caramel
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul moale, scos din timp de la frigider, se taie in bucati si se pune intr-un vas impreuna cu zaharul. Acestea se mixeaza cateva minute pana cand zaharul se topeste.
  2. Se adauga apoi ouale, unul cate unul.
  3. Ingredientele se amesteca, apoi se adauga extractul de vanilie si coaja de portocala.
  4. Se incorporeaza si laptele.
  5. Faina si praful de copt se cern in aluat si se amesteca bine.
  6. Aluatul astfel format se pune in foite de copt asezate in tava de cupcakes sau forme individuale de silicon.
  7. Tava se baga in cuptorul preincins. Cupcakes-urile se coc la o temperatura medie, timp de aproximativ 20 de minute, apoi se scot pe un platou si se lasa la racit.
Preparare frosting:
  1. Untul moale si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza incet, crescand treptat viteza mixerului.
  2. Se adauga crema de branza si se continua mixarea pana cand se obtine o crema pufoasa.
  3. Se adauga extractul de vanilie si se amesteca.
  4. Miezul de nuca se prajeste intr-o tigaie antiaderenta timp de cateva minute, avand grija sa nu se arda. Se amesteca in continuu apoi se lasa la racit cateva minute.
  5. Cupcakes-urile se orneaza cu frosting, miez de nuca si sos de caramel.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/cupcakes-sos-caramel-nuci/