Guguluf cu Ciocolata si Alune de Padure
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 1
 
Guguluf cu ciocolata neagra, alune de padure si topping de lamaie.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita extract natural de vanilie
  • 100 ml ulei
  • 50 g ciocolata neagra de menaj
  • 50 g alune de padure
  • 150 g iaurt
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente topping:
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 50 g alune de padure
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Intr-un bol se pun ouale si zaharul si se amesteca pana cand acesta din urma se dizolva complet.
  2. Se adauga extractul de vanilie, uleiul si iaurtul.
  3. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi se amesteca impreuna cu ingredientele lichide.
  4. Ciocolata de menaj se rade si se adauga in aluat.
  5. Alunele de padure decojite se prajesc cateva minute intr-o tigaie antiaderenta, apoi se taie in bucati mici si se incorporeaza in aluat.
  6. Forma de guguluf se unge cu ulei si se tapeteaza cu un praf de faina.
  7. Aluatul se toarna in forma si se baga in cuptorul incins.
  8. Guguluful se coace la temperatura medie in aproximativ 30 de minute. Inainte de a fi scos din cuptor se testeaza cu o scobitoare sau cu varful unui cutit. Daca nu ramane aluat pe scobitoare sau pe varful cutitului, atunci forma poate fi scoasa din cuptor.
  9. Guguluful se lasa la racit cateva minute inainte de a fi scos din forma.
Preparare topping:
  1. Doua linguri de zahar pudra se dizolva intr-o lingurita de zeama de lamaie.
  2. Topping-ul se toarna peste guguluf, apoi se presara restul de zahar pudra si alunele prajite taiate in bucati mici.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/guguluf-cu-ciocolata-si-alune-de-padure/