Se adauga laptele, apa minerala si zaharul si se mixeaza timp de 10 minute - se amesteca pana ce zaharul s-a dizolvat complet.
Se adauga apoi uleiul de floarea soarelui, coaja rasa de lamaie, nuca de cocos rasa si esenta de vanilie.
Peste ingredientele lichide urmeaza incorporarea fainei si a prafului de copt. Faina se adauga treptat, cate o cana, amestecand in continuu.
Compozitia se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins.
Briosele se coc aproximativ 20 minute la foc mediu.
Preparare Crema:
Cele 250 g mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra se mixeaza bine, timp de 3 sau 4 minute, pana se formeaza o crema ferma.
Separat, se pun intr-un vas pe foc 2 linguri de lapte si ciocolata alba rupta in bucati. Se amesteca cu lingura pana cand ciocolata s-a topit.
Ciocolata topita se lasa la racit 5 minute, apoi se adauga peste mascarpone.
In crema obtinuta se adauga 2 linguri de nuca de cocos rasa.
Crema trebuie tinuta la frigider aproximativ 20-30 minute, pana se intareste.
Dupa ce briosele si crema s-au racit urmeaza partea cea mai distractiva, ornarea si aranjarea finala: crema se pune peste briose si, pentru o aroma mai puternica, se presara nuca de cocos rasa din belsug.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/briose-ciocolata-alba-cocos/