Briose Tiramisu
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose tiramisu cu coaja de portocala, mascarpone si trufe din ciocolata.
Ingrediente
Ingrediente aluat
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • ½ cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani faina
  • coaja de la o jumatate de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 6 linguri de zahar pudra
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 cana cafea gata pregatita
  • 2 linguri de cacao
  • cateva trufe de ciocolata pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Pentru inceput se amesteca ouale cu laptele si zaharul. Ingredientele se mixeaza bine pana cand zaharul se dizolva complet.
  2. Se toarna uleiul in compozitie, apoi vanilia si coaja de portocala.
  3. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se amesteca bine impreuna cu restul ingredientelor.
  4. Compozitia se toarna in forme de briose. Din aceasta cantitate vor iesi aproximativ 12 briose mari care se coc timp de aproximativ 20 de minute la foc mic.
Preparare crema:
  1. Cele 250 grame de mascarpone se bat cu 3 linguri de zahar pudra.
  2. Separat, smantana se mixeaza impreuna cu 3 linguri de zahara pudra, apoi se amesteca incet cu crema de mascarpone.
  3. Crema astfel obtinuta se lasa la frigider 30-40 de minute (timp suficient pentru briose sa se raceasca dupa ce s-au copt).
Montarea desertului:
  1. Se prepara cafeaua si se lasa la racit cateva minute.
  2. Briosele se taie pe jumatate: partea de jos se insiropeaza cu cafea, se adauga crema, apoi se acopera cu cealalta jumatate.
  3. Peste briose se torna din nou putina cafea si se orneaza cu restul de crema.
  4. Deasupra se presara cacao si se aseaza trufele de ciocolata, pentru un decor de sarbatoare.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/briose-tiramisu/