Briose cu Ciocolata Neagra si Coaja de Portocala
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire:
Timp de Gatit:
Timp Total de Preparare:
Numar Portii: 12
- 2 oua
- 1 cana de lapte
- ½ pachet unt topit
- 1 cana zahar
- 1 pastaie de vanilie
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 90 g fulgi de ciocolata neagra
- coaja de portocala zaharisita (3/4 din coaja unei portocale)
- 3 linguri smantana pentru frisca
- 90 g ciocolata neagra
- coaja de portocala zaharisita (1/2 din coaja unei portocale)
- Se amesteca ingredientele lichide: ouale, laptele si untul topit, intr-un vas.
- Se adauga zaharul si se mixeaza cateva minute, apoi se adauga semintele de vanilie.
- Faina si praful de copt se cern si se adauga in compozitie.
- Se pun fulgii de ciocolata si coaja de portocala taiata cubulete. Se incorporeaza in aluat cu o spatula.
- Compozitia se pune in forme si se introduce in cuptor 20 de minute.
- Dupa coacere briosele se lasa la racit 30 de minute.
- Intr-un vas pe foc, se pune smantana si se adauga fulgii de ciocolata, amestecand in continuu.
- Dupa ce s-a topit ciocolata, vasul se ia de pe foc si se lasa la racit 3 minute.
- Peste briosele rumenite se toarna ciocolata si se adauga cubulete de coaja de portocala.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/briose-ciocolata-neagra-coaja-portocala/
3.2.1271