Briose de Post cu Rosii Uscate si Busuioc
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta rapida de briose aperitiv, de post, cu rosii uscate, busuioc, masline si ulei de masline.
Ingrediente
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana apa minerala
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 praf de sare
  • 100 g masline
  • 100 g rosii uscate
Instructiuni
  1. Faina si praful de copt se cern si se pun intr-un bol, apoi se presara un praf de sare.
  2. Peste faina se toarna apa minerala si cate o lingura de ulei, amestecand cu telul, in continuu.
  3. Se adauga ketchup-ul dulce si cel picant, apoi o lingura de busuioc uscat, dupa care se amesteca totul.
  4. In compozitia formata se pun maslinele si rosiile uscate, taiate in bucati.
  5. Aluatul se pune in forme de briose, de preferat forme din silicon, intrucat cantitatea de ulei folosita este mica.
  6. Formele se baga in cuptorul incins, pentru aproximativ 20 de minute, la o temperatura medie de coacere.
  7. Briosele cu rosii uscate si busuioc se pot servi calde, abia scoase din cuptor, sau dupa ce s-au racit.
Recipe by Briose de Acasa at https://www.briosedeacasa.ro/briose-post-rosii-uscate-busuioc/