Briose cu Mac si Lamaie

Briose cu mac si lamaie

Astazi va propun un picnic cu briose si limonada. Eu am profitat zilele trecute de vremea perfecta de afara – usor racoroasa dar insorita – si am umplut cosul cu cateva feluri de mancare, numai bune pentru o masa la iarba verde. Vedetele meniului au fost de data aceasta briosele cu seminte de mac si lamaie, insotite de o limonada rece.

Daca v-ati hotarat sa pregatiti aceasta reteta pentru picnic, ati facut o alegere perfecta: in maxim 50 de minute puteti avea briosele gata asezate in cos. Cat despre ingrediente, sunt foarte usor de procurat, daca nu le aveti deja in bucatarie. Nu uitati de limonada care merge perfect cu acest desert racoritor de vara :)

Briose cu mac si lamaie, pentru picnic

 

Briosa cu mac si lamaie, alaturi de o limonada

Acum luati o foaie de hartie si un pix si notati reteta – sau, si mai simplu, faceti click pe butonul “Printeaza” de mai jos:

Briose cu Mac si Lamaie
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu mac si lamaie, ideale pentru picnic. Nu uitati de limonada!
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 2 oua
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apa carbogazoasa
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 1 lamaie
  • 200 ml apa plata
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar pudra
Instructiuni
  1. Lamaia se spala si se taie in bucati mici.
  2. Se prepara un sirop, pe foc, din 200 ml apa plata si 2 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, se adauga bucatile de lamaie.
  3. Amestecul se lasa pe foc timp de 5 minute pana cand bucatile de lamaie s-au inmuiat, apoi acestea se scot pe un servetel si se lasa la scurs pana se prepara aluatul.
  4. Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul brun cateva minute, apoi se adauga incet uleiul si esenta de vanilie.
  5. Se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina si praful de copt si se amesteca bine, apoi se toarna jumatate din cantitatea de apa carbogazoasa.
  6. Se adauga si restul de faina, se omogenizeaza bine compozitia iar la sfarsit se toarna restul cantitatii de apa carbogazoasa.
  7. In aluat se adauga semintele de mac si bucatile de lamaie, apoi se amesteca incet pana se omogenizeaza toate ingredientele.
  8. Foitele pentru briose se aseaza in tava de copt si se toarna aluatul. Tava se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.
  9. Dupa coacere briosele se scot, se lasa la racit pentru 10 minute, apoi se decoreaza cu zahar pudra.



Daca va plac deserturile cu lamaie, incercati si reteta mea de briose cu mure si lamaie.

Spor la gatit si pofta buna!

Comments

  1. raluca says

    Buna!am descoperit intamplator blogul tau si vreau sa spun ca imi place foarte mult.tocmai am la cuptor o tava de briose cu seminte.dar din pacate nu au crescut asa frumos :( .am urmat intocmai instructiunile dar…..mai e vreun secret pentru briose pufoase si crescute frumos?eu folosesc forme de hartie si nu isi pastreaza forma rotunda .pun prea multa compozitie ?unde gresesc ?multumesc si succes cu blogul .abia astept sa incerc si alte retete

    • says

      Buna Raluca,

      In primul rand iti multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru ca incerci retetele mele.

      Referitor la intrebarile tale, ar fi mai multe de spus. Astfel, presupunand ca te referi la reteta de briose cu mac si lamaie, iti pot da cateva recomandari pentru briose crescute bine si pufoase:
      - foitele de hartie trebuie asezate in tava speciala pentru briose, inainte de a turna aluatul;
      - dupa ce au fost asezate in tava speciala pentru briose, foitele se umplu doar 3/4 cu aluat;
      - pentru rezultate bune este bine sa folosesti foite de hartie cerata;
      - nu uita sa preincalzesti cuptorul;
      - asa cum am mentionat in reteta, dupa fierbere, bucatile de lamaie trebuie scoase pe un servetel si lasate sa se scurga, inainte de fi incorporate in aluat, pentru a nu impiedica cresterea brioselor;
      - este esential ca toate ingredientele sa fie proaspete si de buna calitate;
      - ca o ultima recomandare, poti citi si lista mea de sfaturi practice pentru gatit, de la pagina aceasta: http://www.briosedeacasa.ro/sfaturi-practice-pentru-gatit/

      Succes la gatit si te mai astept! :)

    • says

      Buna,

      Multumesc pentru vorbele fumoase! :) Referitor la intrebarea ta: lamaia se foloseste in intregime, fara a elimina coaja, pentru ca in prealabil bucatile de lamaie se fierb intr-un sirop dulce care elimina gustul amar al cojii. Astfel, briosele vor fi foarte aromate si racoritoare in acelasi timp.

      Spor la gatit si te mai astept!

      • Maria says

        Multumesc mult, le voi face chiar maine! Abia astept! Am mai făcut cateva dupa acest site si au iesit chiar bune.:) Imi place acest site in special pt faptul ca sunt doar briose; le iubesc! O ultima intrebare: trebuie neaparat zahar brun? Sunt dintr-un oras mai mic, nu prea se gaseste aici. Am fost azi într-unul mai mare si am gasit doar brut – e crem-maro. In graba, am citit brun… Il pot folosi? Multumesc din suflet pt raspuns!

        • says

          Multumesc mult Maria pentru aprecieri. :)
          In ceea ce priveste intrebarea ta, cred ca poti folosi si zahar alb normal (cristal). Nu am folosit zahar brut pana acum, de aceea nu iti pot da vreo recomandare in cazul asta. Eu am ales sa folosesc zahar brun pentru a da brioselor un gust usor de caramel si pentru a colora putin aluatul, insa poti folosi fara grija zahar alb.

          Sper sa te ajute raspunsul meu si iti urez spor la gatit!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: