Briose Aperitiv cu Creveti

Briose aperitiv cu creveti

In week-end este vremea petrecerilor si a momentelor personale de rasfat, asa ca astazi am pregatit o reteta de briose aperitiv cu creveti si sos de iaurt cu usturoi – usor picante – care sa-mi dea suficienta energie pentru restul activitatilor programate.

Pentru a servi briosele in deschiderea mesei de pranz, le-am pregatit la prima ora de dimineata, astfel ca au avut suficient timp sa stea la rece si sa devina un aperitiv racoritor si apetisant.

Briosa sarata cu crevete

 

Briose aperitiv cu creveti si sos de iaurt cu usturoi

 

Briose picante cu creveti si iaurt cu usturoi

 

Briose aperitiv cu creveti, chili si usturoi

Veti observa ca in reteta am folosit si putin praf de chili, pentru un gust mai pregnant – daca preferati mancarurile mai putin picante, puteti inlocui praful de chili cu boia dulce.

Briose Aperitiv cu Creveti
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Briose aperitiv, usor picante, cu creveti, chili si sos de iaurt cu usturoi.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 linguri crema de branza
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita praf de chili (sau dupa gust)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cani faina
Ingrediente sos:
  • 400 g iaurt grecesc
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • cateva frunze patrunjel tocat
  • 12 creveti decorticati, pentru decor
Instructiuni
Pregatire creveti:
  1. Pentru inceput se curata si se spala crevetii in apa rece.
  2. Se scurg bine de apa si se lasa la uscat, pe un prosop de hartie.
  3. Crevetii se pun pe foc, intr-o tigaie de teflon, unsa cu putin ulei. Se presara un praf de sare peste ei si se lasa cate un minut pe fiecare parte - timpul de coacere difera in functie de dimensiunea crevetilor, astfel, daca sunt mai mari se pot lasa pe foc pana la doua minute pe fiecare parte.
Preparate aluat:
  1. Se amesteca ouale, laptele si uleiul intr-un bol inalt.
  2. Se adauga crema de branza, sarea si praful de chili, omogenizand bine ingredientele.
  3. Se cerne faina si praful de copt, apoi se amesteca totul.
  4. Compozitia pregatita se pune in forme sau tava de silicon si se baga la cuptor aproximativ 20 de minute.
  5. Briosele rumenite se scot pe un gratar si se lasa la racit 15-20 de minute.
Preparare sos:
  1. Se curata 5 catei de usturoi si se piseaza impreuna cu un praf de sare.
  2. Se toaca marunt patrunjelul.
  3. Folosind o lingura, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si patrunjelul.
Briosele se orneaza cu sos de iaurt, creveti si patrunjel tocat.



Acestea au fost briosele mele aperitiv de astazi. Nu uitati si de ultimele briose desert pregatite saptamana aceasta: briose cu ciocolata neagra si coaja de portocala.

Pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: