Briose cu Cirese si Capsuni

Briose cu cirese si capsuni

Reteta de briose cu cirese, capsuni si topping de ciocolata alba pe care v-o propun astazi este absolut delicioasa – nu ma credeti pe cuvant, incercati-o! Mai mult decat atat, in cazul meu, prepararea ei m-a ajutat sa ma relaxez si sa imi regasesc buna dispozitie, dupa o saptamana foarte incarcata.

Atat gustul brioselor, cat si culorile vii si prospetimea fructelor pot avea un efect miraculos asupra starii de spirit. Asa cum va spuneam, eu am incercat acest tratament la finalul unei saptamani incarcate si nu a durat mult pana cand totul in jurul meu a capatat culoare :)

Cat despre rezultatul final, puteti privi fotografiile de mai jos…

Briose de vara, cu cirese si capsuni

Briose cu cirese, capsuni si ciocolata alba

 

Briose cu cirese, capsuni si topping de ciocolata alba

… sau puteti prepara chiar voi reteta:

Briose cu Cirese si Capsuni
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose de vara, cu cirese si capsuni proaspete si topping de ciocolata alba.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt topit
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese
  • 500 g capsuni
Ingrediente pentru topping:
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • cateva frunze de menta pentru ornat
Instructiuni
Pregatire fructe:
  1. Pentru inceput se spala fructele, se scot samburii cireselor, iar capsunile se curata de frunze si codite.
  2. Fructele se pun intr-un bol si se stropesc cu cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
  3. Jumatate din cantitatea de fructe se va incorpora in aluat, iar cealalta jumatate se va pastra pentru decorare.
Preparare aluat:
  1. Untul se topeste, intr-un bol, pe foc, apoi se lasa la racit cateva minute.
  2. Ouale si laptele se amesteca, apoi se adauga untul topit si racit.
  3. Se incorporeaza zaharul, semintele de vanilie si coaja de lamaie.
  4. Toate ingredientele se amesteca bine.
  5. Faina si praful de copt se cern si se amesteca cu restul ingredientelor.
  6. In aluatul format se adauga capsuni taiate in bucati si cirese.
  7. Aluatul se toarna in foite de copt asezate in forme de briose, apoi se baga la cuptor. Briosele se coc in 20 de minute, la foc mediu.
Preparare topping ciocolata alba:
  1. Intr-un vas pe foc se pun laptele, bucatile de ciocolata si esenta de vanilie. Se amesteca pana cand ciocolata s-a topit.
  2. Peste briose (care s-au copt deja) se toarna ciocolata, se aseaza fructele, apoi se orneaza din nou cu ciocolata alba.
  3. Pentru decor se poate folosi si cate o frunza de menta proaspata.

 



Saptamana trecuta am pregatit si o reteta de briose cu capsuni si frisca, pe care de asemenea va invit sa o incercati, daca nu ati facut-o deja.

Ca de obicei, va urez spor la gatit si pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: