Reteta de briose cu cirese, capsuni si topping de ciocolata alba pe care v-o propun astazi este absolut delicioasa – nu ma credeti pe cuvant, incercati-o! Mai mult decat atat, in cazul meu, prepararea ei m-a ajutat sa ma relaxez si sa imi regasesc buna dispozitie, dupa o saptamana foarte incarcata.
Atat gustul brioselor, cat si culorile vii si prospetimea fructelor pot avea un efect miraculos asupra starii de spirit. Asa cum va spuneam, eu am incercat acest tratament la finalul unei saptamani incarcate si nu a durat mult pana cand totul in jurul meu a capatat culoare
Cat despre rezultatul final, puteti privi fotografiile de mai jos…
… sau puteti prepara chiar voi reteta:
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 150 g unt topit
- 1 pastaie de vanilie
- 200 g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt
- 500 g cirese
- 500 g capsuni
- 150 g ciocolata alba
- 3 linguri de lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- cateva frunze de menta pentru ornat
- Pentru inceput se spala fructele, se scot samburii cireselor, iar capsunile se curata de frunze si codite.
- Fructele se pun intr-un bol si se stropesc cu cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
- Jumatate din cantitatea de fructe se va incorpora in aluat, iar cealalta jumatate se va pastra pentru decorare.
- Untul se topeste, intr-un bol, pe foc, apoi se lasa la racit cateva minute.
- Ouale si laptele se amesteca, apoi se adauga untul topit si racit.
- Se incorporeaza zaharul, semintele de vanilie si coaja de lamaie.
- Toate ingredientele se amesteca bine.
- Faina si praful de copt se cern si se amesteca cu restul ingredientelor.
- In aluatul format se adauga capsuni taiate in bucati si cirese.
- Aluatul se toarna in foite de copt asezate in forme de briose, apoi se baga la cuptor. Briosele se coc in 20 de minute, la foc mediu.
- Intr-un vas pe foc se pun laptele, bucatile de ciocolata si esenta de vanilie. Se amesteca pana cand ciocolata s-a topit.
- Peste briose (care s-au copt deja) se toarna ciocolata, se aseaza fructele, apoi se orneaza din nou cu ciocolata alba.
- Pentru decor se poate folosi si cate o frunza de menta proaspata.
______
Va doriti propriul vostru caiet de retete, in care sa va puteti nota retetele preferate? Va recomand modelul meu de caiet pentru retete, pe care il puteti personaliza cu numele vostru! Sau il puteti face cadou unei persoane dragi cu ocazia sarbatorilor, a zilei de nastere sau a oricarei alte ocazii speciale pentru voi.
Blank Cookbook include o pagina dedicata unde, asa cum va spuneam, va puteti scrie numele, un grafic al unitatilor de masura folosite in bucatarie (precum si conversiile aferente), un index al retetelor voastre (care cuprinde numele fiecarei retete, pagina acesteia si rating-ul de 1-5 stele alocat de voi) si nu mai putin de 115 pagini in care puteti scrie propriile voastre creatii culinare, retetele familiei, ori retete inspirate din diverse alte surse.
Fiecare dintre cele 115 pagini pentru retete este numerotata si include urmatoarele sectiuni: numele retetei, timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru mentiuni speciale.
Blank Cookbook este o carte de bucate in adevaratul sens al cuvantului, are coperti lucioase (atat in varianta cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si un design elegant.
Puteti comanda chiar acum caietul pentru retete Blank Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:
______
Saptamana trecuta am pregatit si o reteta de briose cu capsuni si frisca, pe care de asemenea va invit sa o incercati, daca nu ati facut-o deja.
Ca de obicei, va urez spor la gatit si pofta buna!
[…] de briose cu zmeura. Iar daca va plac deserturile cu multe fructe, atunci sigur o sa va placa si reteta aceasta de briose cu cirese si capsuni. […]